Resepi Kuah Laksam Kedah : Teratak Mutiara Kasih Resepi Laksam Lembut Dan Licin Bila Digulung Sukatan Cawan
Timun kobis taugeh bunga kantan. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan
1 kg ikan sardin/ temenung. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Ikan haruslah segar baru kuah laksam menjadi lebih sedap. Timun kobis taugeh bunga kantan. Kemudian perasakan dgn gula dan garam.
1) rebus ikan kembung yang telah disiang.
Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. Timun kobis taugeh bunga kantan. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. 1 kg ikan sardin/ temenung. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. Ikan haruslah segar baru kuah laksam menjadi lebih sedap. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Kemudian perasakan dgn gula dan garam.
Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan Kemudian perasakan dgn gula dan garam. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya).
Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Kemudian perasakan dgn gula dan garam. Ikan haruslah segar baru kuah laksam menjadi lebih sedap. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya.
Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya.
Timun kobis taugeh bunga kantan. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1 kg ikan sardin/ temenung. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Kemudian perasakan dgn gula dan garam.
Kemudian perasakan dgn gula dan garam. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh .
Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Kemudian perasakan dgn gula dan garam. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Timun kobis taugeh bunga kantan. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1 kg ikan sardin/ temenung. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya.
1 kg ikan sardin/ temenung.
Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. 1 kg ikan sardin/ temenung. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Ikan haruslah segar baru kuah laksam menjadi lebih sedap. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Timun kobis taugeh bunga kantan. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan Kemudian perasakan dgn gula dan garam. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan.
Resepi Kuah Laksam Kedah : Teratak Mutiara Kasih Resepi Laksam Lembut Dan Licin Bila Digulung Sukatan Cawan. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Timun kobis taugeh bunga kantan. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan 1 kg ikan sardin/ temenung.
Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya resepi laksam kedah. Kemudian perasakan dgn gula dan garam.
1 kg ikan sardin/ temenung.
Kemudian perasakan dgn gula dan garam.
Kemudian perasakan dgn gula dan garam. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan 1 kg ikan sardin/ temenung. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya.
Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan
Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. 1 kg ikan sardin/ temenung.
Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. 1 kg ikan sardin/ temenung. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Kemudian perasakan dgn gula dan garam. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang.
1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Kemudian perasakan dgn gula dan garam.
Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan.
1) rebus ikan kembung yang telah disiang.
Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya.
1 kg ikan sardin/ temenung.
1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan
Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya.
Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan.
Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang.
Post a Comment for "Resepi Kuah Laksam Kedah : Teratak Mutiara Kasih Resepi Laksam Lembut Dan Licin Bila Digulung Sukatan Cawan"